Vardarbība darba vidē
No vardarbības darba vidē cieš veselība un drošība. Visiem apdraudējumiem ir nepieciešami preventīvi pasākumi, lai samazinātu to rašanās risku. Tāpēc HORECA vadībai ir svarīgi zināt, kā efektīvi novērst šādus draudus. Uzņēmējdarbībā visi šie apdraudējumi tiek identificēti un aprakstīti riska novērtējuma plānā, kas ir daļa no plašāka Arodveselības un darba drošības (OHSA) pārvaldības plāna. Lai gan lielākā daļa DDVA plānu atzīst vardarbību darbā kā risku, tie bieži piedāvā līdzekļus, kas tkai virspusēji skar izpratnes līmeni.
HORECA joma saskaras ar hronisku darbaspēka trūkumu, un pašreizējais vardarbības līmenis darbavietā var demotivēt cilvēkus meklēt darbu šajā nozarē. Turklāt vardarbībai darba vietā ir viļņveidīga ietekme uz sabiedrību, ekonomiku un dzīves kvalitāti Eiropā. Ir vajadzīgas radikālas darbības, lai mazinātu situāciju un mainītu pašreizējos negatīvos darba apstākļus HORECA nozarē. Cilvēkiem, kas strādā HORECA sektorā, ir tiesības uz drošu un veselīgu darba vidi. Ir pienācis laiks "Izvētīt vardarbību no HORECA"!
Vairāk par projektu var uzzināt tā mājas lapā www.weedout.eu